Hoe: de Zweedse "Glögg"
Hier is een traditioneel Zweeds Glögg -recept met een cocktailored twist, je kunt altijd het recept meerdere en er zijn geen regels, voegen gewoon toe wat je maar wilt, we bij Cocktailored houden van alcohol, dus in plaats van mooie smaken zoals vanille en oranje toe te voegen, hebben we wat Licor43 en Cointreau toegevoegd, die ons gaat beoordelen?
Ingrediënten:
- 1 fles rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- 12 hele kruidnagel
- 12 kardemom pods
- 0,5 dl (ongeveer 1/4 kopje) kristanulesuiker
- 1 dl (ongeveer 1/2 kopje) water
- 1 DL (ongeveer 1/2 kop) wodka, brandewijn of je favoriete geest (we gebruikten rum als basis)
Instructies:
1. Plaats kaneelstokjes, kruidnagel en kardemomods in een pan. Giet het water in.
2. Breng het mengsel aan de kook en zet het warmte dan verlaag om het te laten sudderen.
3. Voeg de suiker toe en roer tot deze volledig oplost.
4. Laat het mengsel 5-6 minuten sudderen.
5. Verwijder de pan van het vuur en zeef de kaneel, kardemom en kruidnagel uit. Uw kruideninfusie is nu klaar.
6. Meng de infusie met de rode wijn in een pot en verwarm deze tot het bijna kookt.
7. Haal de pot van de hitte en roer, indien gewenst, de brandewijn of wodka (of uw keuze) binnen voor een sterker Glögg.
8. Serveer de Glögg stomende heet, vergezeld van rozijnen en amandelen.
Geniet van dit traditionele Zweedse Glögg, een perfect verwarmende drankje voor koude winteravonden!