De Cosmo Cocktail

Als we het hebben over moderne klassiekers in de cocktailwereld, kunnen weinigen de status van de Cosmopolitan als zodanig ontkennen.

Een drankje dat zo wijd en zijd is gepopulariseerd en opnieuw is uitgevonden, dat sommige barkaarten de Cosmopolitan niet eens op de kaart hebben staan, omdat, zoals de Vancouver Sun zegt -

"Iedereen weet wat ze zijn, en alle barmannen weten hoe ze ze moeten maken."

Deze pittige, verfrissende, roze cocktail is een hoofdbestanddeel van elke "girls night out", en is op grote schaal gepopulariseerd in de pop cultuur door de wil van de HBO hit TV serie "Sex in the City", en zelfs Madonna zelf.

Carrie Bradshaw Cosmopolitan

De Oorsprong van de Cosmo

De meest populaire oorsprong van de Cosmopolitan zoals we die vandaag de dag kennen komt uit niemand minder dan de chique stad Miami.

Cheryl Cook, een bartender die ook bekend staat als de "Martini Queen of South Beach" wilde de klassieke Martini een draai geven die hem aantrekkelijker zou maken voor vrouwen. Cook mengde Absolut Citron, een nieuw product in die tijd, Rose's Lime, een populaire triple-sec, en cranberrysap om de cocktail zijn uitgesproken roze tint te geven.

De volgende belangrijke evolutie van de Cosmopolitan begon met Dale "King Cocktail" DeGroff, die de cocktail van de Fog City Diner in San Francisco proefde. DeGroff gaf zijn eigen draai aan het drankje in de Rainbow Room in New York.

Deze versie van de Cosmopolitan verving Absolut Citron, Rose's Lime, en cranberrysap door Cointreau, vers limoensap, en een gevlamde sinaasappelschil.

Volgens een verslag van het Museum of the American Cocktail, bereikte deze draai aan de Cosmopolitan nieuwe hoogten toen paparazzi Madonna betrapten met een glas in haar hand op een Grammy party.

Als gevolg van de steeds groeiende diversificatie van gender rollen, is de Cosmopolitan niet langer beperkt als alleen een "lady's drink". De sterke maar verfrissende smaak, evenals de eenvoud, maken deze cocktail een traktatie voor iedereen, ongeacht het geslacht.

Mix hem zelf!

Om je eigen Cosmopolitan te mixen, begin je met het koelen van een Martini glas in de vriezer. Combineer 50 ml cranberrysap, 20 ml triple-sec naar keuze, en een half deel vers geperst citroensap.

Vul het glas tot de rand met ijs, voeg 50 ml citruswodka toe, schud krachtig, en Viola! Je Cosmopolitan is klaar om geserveerd te worden in je lekker frisse martiniglas.

De Cosmo-collectie

Toen we onze kledinglijn met cocktailthema's samenstelden, wisten we dat we iets gewaagds moesten toevoegen.

We willen een cocktail die niet bang is om op te vallen en een statement te maken. Wat is een betere echte, moderne klassieker om te kiezen dan de Cosmopolitan zelf. Deze collectie belichaamt de drukte, het raffinement, en de hoge status die elke pretty-in-pink Cosmopolitan uitstraalt.

Als je wilt opvallen en jouw beste leven wilt leiden, dan bent je bij ons aan het juiste adres!