De Negroni Sbagliato - De perfecte fout
Het verhaal van de Negroni Sbagliato
Negroni Sbagliato is een echte klassieker, ook al is het een "vergissing". Het verhaal over dit sprankelend lekkere drankje gaat terug tot 1972 in Milaan, toen barman Mirko Stocchetto per ongeluk een fles prosecco pakte in plaats van gin terwijl hij een Negroni maakte in Bar Basso, een historische bar in Milaan die nog steeds open is. Wat hij toen niet wist, was dat zijn fout ("sbagliato" in het Italiaans) op het punt stond een klassieker te worden!
De mousserende wijn maakt de cocktail minder complex en beter drinkbaar voor wie zijn drank niet te sterk vindt.
Hoe maak je een Negroni Sbagliato?
- 3cl Campari
- 3cl Zoete Vermout
- 6cl Prosecco of mousserende wijn
Meng alle ingrediënten in een groot wijnglas of een lowball, roer voorzichtig, voeg een schijfje sinaasappel toe.