De klassieke ouderwetse cocktail, waar het allemaal begon.
Geef me een klassiek drankje, en doe het alsjeblieft op de ouderwetse manier.
En dus, de naam "Ouderwetse " kwam om te blijven. De cocktail is een eenvoudige mix van whisky, bitters, frisdrank en suiker met een geschiedenis die teruggaat tot de vroege 1800s, lang voordat het woord "cocktail" ooit iets was. De eerste keer dat het woord "cocktail" werd gedrukt, de "goede ouderwetse" stond er direct naast.
Deze klassieke cocktail is in de loop van onze geschiedenis steeds opnieuw opgedoken terwijl elke nieuwe generatie boozers blijft vallen vanwege zijn charme en geweldige smaak.
Ingrediënten:
Hoe:
Misschien is een van de verkoopargumenten van de ouderwetse cocktail de eenvoud van de voorbereiding ervan. Het enige dat nodig is, zijn glas, water, suiker, whisky, ijs en bitters. Hier zijn een paar eenvoudige stappen;
Nu weet je hoe het is gemaakt; Je kunt zien wanneer de barman het niet goed doet. En wat meer is, je kunt het zelf doen, de ouderwetse manier!
Hoe het begon
Vóór de komst van geavanceerde bartendingtechnieken in de late jaren 1800 was er een drankje dat bekend staat als whiskycocktail, ook wel een bittere sling genoemd. Het was een eenvoudige maar verfijnde mix van whisky, bitters, suiker en ijs, gegarneerd met citroen. Dit drankje werd gebruikt voor het behandelen van katertjes en was op dat moment dus een normaal kenmerk van cocktailbars.
Na verloop van tijd ondervond de whiskycocktail verschillende transformaties terwijl barmannen experimenteerden met verschillende melanges, het wegnemen of toevoegen van ingrediënten totdat de whiskycocktail een heel ander drankje werd. Verlangen naar het originele recept, boozers op dat moment konden de variaties niet langer verdragen en hun toevlucht nemen tot het aanvragen van hun cocktail maakte de "Ouderwetse " manier, vanwaar de huidige naam was bedacht.
Zo vroeg, een versie van cocktail die de ouderwetse was dat toen de term "cocktail" werd genoemd, de ouderwetse in me opkwam. De eerste documentatie van de term "cocktail" was bijvoorbeeld in het nummer van 6 mei 1806 van De balans en Columbiaanse repository in Hudson, New York. Het werd gemaakt in antwoord op een brief geschreven door een lezer voor de paper om de term te definiëren. De redacteur van het papier definieerde het vervolgens als "een krachtig brouwsel van geesten, bitters, water en suiker", wat in wezen het recept was voor de ouderwetse. James Edward Alexander maakte ook een vergelijkbare beschrijving van de cocktail in 1833; Een mengsel van rum, gin of brandewijn, water, suiker en een nootmuskaat garnering (de laatste was een addendum) was zijn idee van een cocktail.
Hoewel het duidelijk is dat de ouderwetse al lang bestaat, wordt het recept bijgeschreven aan een barman bij de Pendennis, een herenclub opgericht in 1881 in Louisville, Kentucky. De naam van de barman was James E. Pepper. Hij was een bekende bourbon-distilleerder en was de eerste die de ouderwetse naar de Waldorf-Astoria Hotel Bar in New York bracht. Misschien wordt hij beschouwd als de uitvinder omdat de cocktail populair werd nadat hij het had geïntroduceerd.
Een bekende cocktail
De ouderwetse won in 1880 toen de kranten aankondigden dat Samuel Tilden zich had teruggetrokken uit een verkiezingsrace. Het publiek vierde dit met de ouderwetse samen met een groot aantal andere drankjes.
Vijftien jaar later verscheen de cocktail in het boek Moderne Amerikaanse drankjes door George Kappeler. In 2015 werd het uitgeroepen tot officiële cocktail van Louisville, waardoor zijn populariteit in de Verenigde Staten werd verzegeld. Tot op de dag van vandaag blijven de ouderwetse overblijfselen aan de top van de klassieke meest populaire cocktails ter wereld.